Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe app – Duurzame Bucketlist maakt duurzaam leven makkelijker

Nieuwe app – Duurzame Bucketlist maakt duurzaam leven makkelijker

GroeneKerken lanceert de ???????? ?????????? ???! Vink jouw duurzame gewoontes af en daag ook je kerkvrienden uit. Of kijk hoe je als kerk duurzamer kunt worden. Want samen duurzaam is leuker en heeft meer impact.

 

Duurzame Bucketlist App

Duurzaam leven wordt weer een stukje overzichtelijker en leuker met de komst van een nieuwe ‘Duurzame Bucketlist App’. Via www.duurzamebucketlist.nl krijg je hem in no time op je smartphone. De app telt tientallen kleine en grotere activiteiten om te meten waar je staat en om samen of alleen verder te verduurzamen.

De app is een gezamenlijk initiatief van GroeneKerken, A Rocha, Stabilitas, Micha Nederland en Climate Stewards. Al jaren roepen we christenen op om beter te zorgen voor de schepping. Op tal van manieren helpen we kerken en christenen om het niet alleen bij woorden te houden, maar daadwerkelijk nieuwe keuzes te gaan maken. De app is daarin een nieuwe tool. Niet alleen om op eigen houtje te doen, maar juist ook om het samen te doen. Het is een mooie duurzame tegenhanger van de “normale” bucketlist, die vaak alleen maar gaat over meer en meer en nog meer.

 

Stap voor stap
De app wil duurzaam leven bewust opknippen in kleine, haalbare stappen. “Wat je soms ziet, is dat mensen geraakt worden door de ellende die klimaatverandering met zich meebrengt, en in één keer de wereld willen redden. Maar dan loop je onherroepelijk vast en dat werkt dan juist demotiverend,” zegt Harmen Niemeijer van Micha Nederland. Gebruikers zullen merken dat ze ongemerkt toch al duurzame dingen doen. De duurzame Bucketlist geeft ze de mogelijkheid om stap voor stap verder te gaan op de weg van verduurzaming. Daarom is onze boodschap: doe het stap voor stap. Begin bij één ding dat haalbaar voor je is en kies daarna weer een volgend actiepuntje uit.

 

Samen
De Duurzame Bucketlist is ooit gestart als persoonlijke duurzaamheidslijst van Gert Olbertijn (Stabilitas). De lijst is nu doorontwikkeld tot een leuke app waarin je structureel aan de slag kan gaan met duurzaamheidsdoelen. Zowel alleen, als in een groep!
In de App kun je een groep aanmaken, zodat je vrienden of gemeenteleden kunt uitnodigen om mee te doen. Onze ervaring is dat duurzaam leven een lange adem vraagt en samen houd je elkaar gemotiveerd. We hopen dat het ook mooie gesprekken op gang zal brengen onderling: welke keuzes maak je, wat drijft je, wat houd je tegen als het gaat om duurzaam leven?

 

De app is vanaf nu te vinden op www.duurzamebucketlist.nl

 

Deel dit artikel

Gerelateerd

Waarom GroeneKerken aanwezig is bij de A12 steundemonstratie op 27 mei

Meer lezen

Webinar 27 januari: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Meer lezen

‘Klimaatketting’ langs de kust

Meer lezen

Reizende expositie ‘Heel de Aarde’

Meer lezen

Orchideeën feest!

Meer lezen

Open brief aan Europese politici: kies voor écht rechtvaardig klimaatbeleid

Meer lezen