Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw boek voor jouw kring of werkgroep: VerduurSamen met Franciscus

Nieuw boek voor jouw kring of werkgroep: VerduurSamen met Franciscus

Verduurzamen is nodig, maar hoe doe je dat? Corinne Groenendijk ging te rade bij Franciscus van Assisi die uitnodigde tot kwetsbaar, betrokken, vredevol, eenvoudig en vooral vreugdevol leven. Met deze thema’s ontwikkelde ze een groene en geïnspireerde leefstijl voor nu.

Via meditatieve oefeningen en vragen bij teksten van Franciscus kun je kennismaken met deze vrolijke duurzame manier van leven. Als lezer ontdek je vervolgens wat je motivatie is om te verduurzamen en welke beslissingen (veel) verschil kunnen maken. Je maakt kennis met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en je krijgt vuistregels om je energieverbruik, eten, wonen, kleding en spullen te verduurzamen. Naast meditatieve dagboekteksten, prikkelende passages, impressies uit Assisi en ervaringen uit het project Zin-in-Groen, vind je veel aanstekelijke tips om je eigen groene en geïnspireerde leefstijl (verder) te ontwikkelen.

VerduurSamen met Franciscus is goed te gebruiken in groepsverband en tijdens retraites.

‘Dit boek is een belangrijke aanvulling op bestaande publicaties op het gebied van groene theologie door de combinatie van een oecumenisch-protestantse benadering, een praktische insteek en een doorleefde spiritualiteit.’ Trees van Montfoort, auteur van Groene theologie

Corinne Groenendijk (1964) is predikant en geestelijk begeleider. Zij geeft cursussen op het gebied van spiritualiteit en meditatie. Ze begeleidt reizen naar Assisi, Iona en Taizé en verzorgt een online-retraiteprogramma voor Kloosterindecloud. Ze schreef de cursus Afstemmen op de Eeuwige. Meditatie en bezinning op je geestelijke weg (Narratio, 2017). Daarnaast initieerde ze het project Zin-in-Groen rondom een gemeenschapstuin.

 

Project

Voor collega’s en andere groepsleiders bied Corinne het project ‘VerduurSamen met Franciscus’ aan, waarin na een introductiedag de ervaringen met de cursus worden verzameld en via een website ervaringen met geïnspireerd verduurSamen worden uitgewisseld. Heb je interesse om mee te doen? Op 13 september start de eerste groep, in het voorjaar de tweede. Daarnaast ben is Corinne beschikbaar voor een thema-avond of themadienst. Fijn om elkaar te inspireren tot een geïnspireerd duurzaam leven.

Aanmelden en info: crgroenendijk@hetnet.nl of tel. 06-16401890.

Corinne Groenendijk 2D cover VerduurSamen

Deel dit artikel

Gerelateerd

Waarom GroeneKerken aanwezig is bij de A12 steundemonstratie op 27 mei

Meer lezen

Webinar 27 januari: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Meer lezen

Klimaatmars 31 mei en afwegingen

Meer lezen

Morgensterkerk Den Haag | Gijsbert Pellikaan

Meer lezen

Interview | Dirk de Bree

Meer lezen

Webinar Grond – ism VKB

Meer lezen