Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Maak kennis met de Nederlandse pelgrims: Mijke

Maak kennis met de Nederlandse pelgrims: Mijke

Mijke loopt straks mee met de klimaatpelgrimstocht: ‘Ik wil het onderwerp klimaat op een hoopvolle manier onder de aandacht brengen.’

Pelgrim Mijke

Vanaf 30 september lopen er Nederlandse pelgrims mee met de klimaatpelgrimstocht. Zij leggen indrukken en verhalen van pelgrims, kerken en lopers vast op papier en op beeld. Hun verslagen en foto’s vind je van 30 september tot 11 oktober op de website van GroeneKerken en via Facebook.

Mijke loopt ook mee:

‘Ik ben Mijke, ik ben 25 jaar en ik loop vanaf 6 oktober mee als een van de klimaatpelgrimsjournalisten. Ik ben freelance vertaler en schrijfster en werk daarnaast in een boekhandel. Ik loop mee omdat ik graag iets concreets wil doen om me in te zetten voor het klimaat. In de kranten staan vaak vooral negatieve berichten over het klimaat en dat kan verlammend zijn. Maar er zijn ook enorm veel goede initiatieven, zoals deze pelgrimage. Als journalist hoop ik dit lastige onderwerp op een positieve en hoopvolle manier onder de aandacht te brengen.’

 

Meer weten en meelopen? 

 

Deel dit artikel

Gerelateerd

Waarom GroeneKerken aanwezig is bij de A12 steundemonstratie op 27 mei

Meer lezen

Webinar 27 januari: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Meer lezen

Klooster Nieuw Sion | Harold Lever

Meer lezen

Interview | Marije van der Poel

Meer lezen

‘Klimaatketting’ langs de kust

Meer lezen

Reizende expositie ‘Heel de Aarde’

Meer lezen