Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maak kennis met de Nederlandse pelgrims: Christine

Maak kennis met de Nederlandse pelgrims: Christine

Christine loopt straks mee met de klimaatpelgrimstocht.

‘Dit is een mogelijkheid om wandelen te verbinden met een thema dat alle aandacht verdient!’

Orgelfoto 2019

Vanaf 30 september lopen er Nederlandse pelgrims mee met de klimaatpelgrimstocht. Zij leggen indrukken en verhalen van pelgrims, kerken en lopers vast op papier en op beeld. Hun verslagen en foto’s vind je van 30 september tot 11 oktober op de website van GroeneKerken en via Facebook.

Christine loopt ook mee:

‘Mijn naam is Christine Moraal en ik ben kerkmusicus in de kleine Protestantse Gemeente in Vaals en Gulpen. Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland, maar ik woon inmiddels al meer dan 20 jaar in Zuid-Limburg. Ik ben getrouwd met een Nederlander en voel me heel erg thuis hier, zo op de grens tussen Nederland en Duitsland.

Ik geniet steeds intensiever van de mooie natuur om me heen. De klimaatcrisis is voor mij het belangrijkste thema van het moment, omdat de tijd zo dringt. Eigenlijk verbaas ik me telkens weer dat wij met z´n allen, met alles wat wij inmiddels over de gevolgen weten, niet veel meer ermee bezig zijn – in maatschappij, politiek, bedrijfsleven en als individuen. Ik moet dan veel
aan het scheppingsverhaal denken, en over rentmeesterschap.

Toen ik over de klimaatpelgrimstocht van Katowice naar Glasgow hoorde was ik meteen gegrepen. Ik ben al jaren een enthousiaste wandelaar. Hier is de mogelijkheid om wandelen te verbinden met een thema dat alle aandacht verdient! Want onderweg vinden ook actiedagen plaats rondom het klimaat, georganiseerd door de gastkerken langs de route. Ik meldde me aan om het Nederlandse deel van de route mee te lopen, en hiervan verslag te doen. Ik ben heel benieuwd naar het wandelen als spirituele ervaring, naar mijn medepelgrims en de ontmoetingen onderweg!’

 

Meer weten en meelopen? Lees verder!

 

Deel dit artikel

Gerelateerd

Waarom GroeneKerken aanwezig is bij de A12 steundemonstratie op 27 mei

Meer lezen

Webinar 27 januari: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Meer lezen

‘Klimaatketting’ langs de kust

Meer lezen

Reizende expositie ‘Heel de Aarde’

Meer lezen

Orchideeën feest!

Meer lezen

Open brief aan Europese politici: kies voor écht rechtvaardig klimaatbeleid

Meer lezen