Zoek
Sluit dit zoekvak.

GroenGelovig 2023 op zaterdag 21 oktober in De Basiliek in Veenendaal

GroenGelovig 2023 op zaterdag 21 oktober in De Basiliek in Veenendaal

Rozemarijn van ’t Einde, Evert-Jan Ouweneel, Paul Schenderling en Ruth Valerio zijn de eerste sprekers van GroenGelovig 2023. Het evenement gericht op duurzaamheid vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 oktober in De Basiliek in Veenendaal. Het belangrijkste doel van GroenGelovig is om christenen te inspireren, motiveren en uit te dagen tot een duurzame levensstijl. Initiatiefnemer is Tearfund en GroeneKerken is één van de samenwerkende partners.

GGbeeldmetDe roep om te luisteren

Als thema voor 2023 is gekozen voor `De roep om te luisteren’. Projectleider Joost van Dieren: “Met GroenGelovig komen we samen in beweging voor Gods schepping. Dit jaar staan we stil bij hoe God spreekt door de schepping heen. In een tijd waarin we elkaar soms niet meer verstaan, het klimaatalarm steeds luider klinkt en we niet altijd weten wat God van ons vraagt op het gebied van duurzaamheid. Vandaag de dag wordt veel overstemd door onze eigen agenda, de wensen van de samenleving, mediageluiden of politieke stemmen. Tijdens deze editie van GroenGelovig willen we aan de slag gaan met de sleutels om te luisteren. Via lezingen en seminars stimuleren we de bezoekers ook door het bieden van praktische handvatten richting een duurzame(re) levensstijl die recht doet aan mens en natuur. Bezoekers ontdekken welke concrete stappen ze kunnen zetten om thuis, in de kerk en in de leefomgeving het verschil te maken.”

Sprekers

Op het evenement zullen o.a. Evert-Jan Ouweneel, Ruth Valerio, Paul Schenderling en Rozemarijn van ’t Einde spreken. Evert-Jan Ouweneel is cultuurfilosoof en zal in zijn bijdrage ingaan op de tijd waarin we leven, welke klimaatstemmen er klinken en hoe bepalend deze zijn voor ons doen en denken. Ruth Valerio is milieu- en sociaal activist, theoloog en verbonden aan Tearfund UK. Zij zal spreken over wat God vanuit de Bijbel zegt over zijn schepping. Econoom Paul Schenderling zal spreken over sociale en ecologische vraagstukken vanuit een economische invalshoek. Theoloog Rozemarijn van ’t Einde is één van de initiatiefnemers van De Klimaatwakers: een actie waarbij dag en nacht wordt gewaakt bij het Catshuis. Tijdens GroenGelovig vertelt zij hoe er gehoor werd gegeven aan haar roep om klimaatrecht.

Samenwerking

GroenGelovig is een initiatief van Tearfund en GroeneKerken is één van de deelnemende partners. “GroeneKerken is er voor alle kerken en christelijke geloofsgemeenschappen die stappen willen zetten op het gebied van ecologische theologie en praktijk. GroeneKerken doet mee met GroenGelovig omdat dat hét event is waar christenen geïnspireerd worden tot een vernieuwde levensstijl. Heel praktisch en concreet, maar ook vanuit een hoopvol Bijbels perspectief.”

Andere partners naast GroeneKerken zijn Kerk in Actie, Evangelische Omroep, A Rocha Nederland, Micha Nederland, CGMV, Missie Nederland, Christelijke Hogeschool Ede, Laudato Si’ Alliantie Nederland, ChristenUnie en Hogeschool Viaa.

Tickets kunnen vanaf nu besteld worden via www.groengelovig.nl.

Deel dit artikel

Gerelateerd

Waarom GroeneKerken aanwezig is bij de A12 steundemonstratie op 27 mei

Meer lezen

Webinar 27 januari: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Meer lezen

‘Klimaatketting’ langs de kust

Meer lezen

Reizende expositie ‘Heel de Aarde’

Meer lezen

Orchideeën feest!

Meer lezen

Open brief aan Europese politici: kies voor écht rechtvaardig klimaatbeleid

Meer lezen