Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Groene kerken in Santpoort en Velserbroek in actie voor een schoner Kenia

Groene kerken in Santpoort en Velserbroek in actie voor een schoner Kenia

In de zomer organiseerde de Werkgroep Groene Kerk van de Protestantse Gemeente Santpoort en Velserbroek de actie ‘Klaar is Kenia’. Ze zamelden € 2.211,75 in, zodat partners in Kenia spullen konden aanschaffen die nodig waren voor World Cleanup Day: afvalgrijpers maar ook overalls en steekscheppen.

 

Het initiatief kwam van Harry Stevens: ‘Na World Cleanup Day 2021 toen ik, een van de leden van De Werkgroep Groene Kerk, James contactte omdat ik nieuwsgierig was hoe of hun World Cleanup Day in Kenia verlopen was, vond ik het aanvankelijk leuk om te zien hoe er in een ver land van Nederland vandaan ook aan prikacties werd gedaan. We zijn echt a global village. Maar al chattende met James, wat e-mails en foto’s verder werd er mij iets pijnlijks duidelijk. Hij vertelde me namelijk dat visnetten enzo niet makkelijk aan te schaffen zijn in Kenia. Dan gaan we je erbij helpen, was het eerste wat ik dacht en aanbood.’

 

Ze vroegen kerkleden en anderen om een donatie over te maken. Dit resulteerde in een bedrag van € 2.211,75. Met het geld konden in Kenia spullen worden aangeschaft door de actievoerders James Wakibia en Tina Wentink. Samen met vrijwilligers gingen zij de plasticvervuiling te lijf. En dat werd een succes. Met meer dan 150 vrijwilligers haalden ze zeker 50 vuilniszakken zwerfvuil op. Voornamelijk luiers, plastic en glazen flessen werden verzameld in zakken van soms wel 70 kilo.

 

Wil je meer lezen over het initiatief en het resultaat? Kijk dan op de website van Klaar is Kenia

vslk3n32

Meer dan 150 vrijwilligers haalden in Kenia 50 vuilniszakken zwerfvuil op

 

Deel dit artikel

Gerelateerd

Waarom GroeneKerken aanwezig is bij de A12 steundemonstratie op 27 mei

Meer lezen

Webinar 27 januari: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Meer lezen

Klooster Nieuw Sion | Harold Lever

Meer lezen

Interview | Marije van der Poel

Meer lezen

‘Klimaatketting’ langs de kust

Meer lezen

Reizende expositie ‘Heel de Aarde’

Meer lezen