Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groen Geloven 2019 groot succes!

Groen Geloven 2019 groot succes!

Het zit erop. 5 oktober 2019 vond hét uitverkochte duurzaamheidsevenement Groen Geloven plaats. Ruim vijfhonderd mensen kwamen naar het Dominicanenklooster in Zwolle om inspiratie op te doen over duurzaam leven.

Gelukkig hebben we de beelden nog. Bekijk hier de aftermovie, het fotoverslag en de verslagen in de media. Bij de toespraken van Reinier van den Berg (winstgevend rentmeesterschap), Trees van Montfoort (duurzaam doen vraagt duurzaam geloven) en Nick Kroon (een leuker leven zonder plastic) is een gesprekshandleiding gemaakt zodat je met je kerk, kring of vriendengroep een thema-avond of gespreksmoment kunt houden over Groen Geloven. De gesprekshandleidingen kan je hier downloaden.

Bezoekers van Groen Geloven konden behalve uit een plenair hoofdprogramma kiezen uit een keuzeprogramma met vier sessies proeverijen. Ruim 25 boeiende workshops over onder meer het zingen van een scheppingslied, duurzame kleding of over hoe je als christen keuzes kunt maken in de supermarkt.

KS � Groen Gelovig 8

Tijdens een TedTalk schetst weerman Reinier van den Berg de urgentie van de aanpak van klimaatverandering. Over het woord duurzaamheid: ”Ik noem het liever niet. Rentmeesterschap vind ik mooier. Dat bevat de zorggedachte en daarin zit het woord rente. Rentmeester zijn levert dus wat op. Het levert wat op voor de planeet en voor alles wat leeft.”

KS � Groen Gelovig 7

Hanna van der Horst, projectleider GroeneKerkenactie, is verheugd over het succes van Groen Geloven. ”Het lijkt steeds meer tot ons door te dringen dat duurzaam leven een Bijbelse opdracht is. In een tijd van ”maakbaarheid” en ”alles tot je beschikking hebben” komen we tot het besef dat onze levensstijl vaak geen recht doet aan onze Maker en Zijn schepping.”

Het evenement Groen Geloven wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in plaats van het congres Groen Gelovig en de jaarlijkse Groenekerkendag van Tear en Kerk in actie.

Groen Geloven is een initiatief van GroenGelovig en GroeneKerkenactie, en wordt georganiseerd door: Tear, Kerk in Actie, ChristenUnie, A Rocha, Micha Nederland, CCA, CGMV en Laudato SI werkgroep Nederland en de Evangelische Omroep.

 

Deel dit artikel

Gerelateerd

Waarom GroeneKerken aanwezig is bij de A12 steundemonstratie op 27 mei

Meer lezen

Webinar 27 januari: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Meer lezen

‘Klimaatketting’ langs de kust

Meer lezen

Reizende expositie ‘Heel de Aarde’

Meer lezen

Orchideeën feest!

Meer lezen

Open brief aan Europese politici: kies voor écht rechtvaardig klimaatbeleid

Meer lezen