Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘God als tuinier’

‘God als tuinier’

Welke plek heeft de mens in de schepping?

Binnen Groene Kerken zetten mensen zich van harte in voor duurzaamheid. Bij hen zit de liefde voor de schepping zo in het DNA, dat ze die inzet vanzelfsprekend vinden. 

Maar waar komt die liefde vandaan? Wat leert de bijbel ons over hoe God de schepping liefheeft en hoe Hij bij de schepping betrokken is? En wat zegt dit over onze plek in het geheel? En: hoe doe je dat eigenlijk; de schepping liefhebben? Is dat niet veel te abstract? Hoe verbind je geloof, gevoel en doen? 

Robert Doornenbal neemt ons mee door de bijbel heen, vanuit het perspectief van ‘God als tuinier’. Hij laat zien hoe God heel concreet en dichtbij bezig is met Zijn schepping. Welke plek heeft de mens hierin? Hoe kunnen we ons hierdoor laten inspireren? Hoe kunnen we onze geloofsverhalen en onze alledaagse ervaringen met alles wat leeft dichter bij elkaar brengen? Hoe motiveert ons dit tot een andere levensstijl en hoe kunnen we elkaar hierin meenemen? 

Gerard Top runt met zijn vrouw Margriet Top biologische boerderij ‘Het Goede Leven’ in Zwartebroek. Voor Gerard zijn zijn geloof en zijn werk als boer nauw met elkaar verweven.  Robert gaat met hierover met hem in gesprek. Ook is er ruimte voor vragen. 

Tenslotte gaan we met elkaar in gesprek over het verbinden van ons concrete handelen met ons geloof. 

Aan het einde van de webinar krijgt u een aantal concrete tips mee voor activiteiten die u zelf in de kerk kunt organiseren. 

Hieronder vind je gesprekvragen n.a.v. dit webinar

Deel dit artikel

Gerelateerd

Waarom GroeneKerken aanwezig is bij de A12 steundemonstratie op 27 mei

Meer lezen

Webinar 27 januari: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Meer lezen

Webinar Grond – ism VKB

Meer lezen

Groen geloven, Inspiratiemiddag – A’dam

Meer lezen

Op het spel – Muziektheatervoorstelling Groningen

Meer lezen

Inspiratiedag over het rentmeesterschap van de toekomst.

Meer lezen