Zoek
Sluit dit zoekvak.

Carla Dik-Faber wordt projectleider GroeneKerken

Carla Dik-Faber wordt projectleider GroeneKerken

“Het is bijzonder hoe deze functie op mijn pad is gekomen en bijna onwerkelijk hoe goed deze bij mij past.” Per 1 september wordt Carla Dik-Faber de projectleider van GroeneKerken. In deze functie als primaire trekker van GroeneKerken zal ze zich gaan bezighouden met de groei en verdieping van het netwerk: “Ik loop over van Gods oneindige liefde voor de schepping, ik wil daarvan delen en mensen, gemeenschappen en kerken in beweging brengen.”

 

Duurzame politica

Dik-Faber maakte zich als toegewijd ChristenUnie-politica hard voor duurzaamheid: ze zette zich in voor concrete doelen, zoals het invoeren van statiegeld om afval te beperken en in 2017 was ze medeverdediger van het initiatiefwetsvoorstel-Klimaatwet. In 2017 werd ze uitgeroepen tot Groenste politica. Dik-Faber is ook wel bekend van haar Prinsjesdag-outfits, altijd uit gerecycled materiaal: “Ik droeg deze outfits altijd met een dubbele boodschap, enerzijds om te laten zien hoe vervuilend de kledingindustrie is, maar anderzijds ook met de hoopvolle boodschap dat het wel anders kán!”

normal4692

 

Wat vraagt de Bijbel van ons?

Sinds haar afscheid van de politiek in 2021 studeert ze sinds september 2021 parttime theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit, Leuven: “Ik ben theologie gaan studeren om me te verdiepen in wat de Bijbel zegt over Gods liefde voor de schepping en wat dat vervolgens van ons mensen vraagt. Er staat een mooi netwerk van GroeneKerken waar al veel groene dingen gebeuren: de discussie over hoe je een duurzaam leven in de kerk en in je persoonlijk leven handen en voeten kunt geven is op gang, maar er is behoefte aan verdieping. Tegelijkertijd zijn er ook nog genoeg kerken die minder met het onderwerp duurzaamheid bezig zijn, het gesprek met die kerken ga ik ook graag aan. Aan deze verbreding en verdieping hoop ik een bijdrage te kunnen leveren.”

 

Karin van den Broeke, programmaleider bij Kerk in Actie: “We zijn zo blij met de komst van Carla Dik-Faber naar GroeneKerken. Ze brengt natuurlijk haar achtergrond in de politiek, haar netwerk en haar theologische studie mee, we zien daarnaast haar enorme bewogenheid om Gods schepping en hoe ze die overal uitdraagt. We verwachten van haar dat ze met Groene Kerken de verdiepingsslag kan maken waar we aan toe zijn. We zijn blij dat ze haar geweldige gedrevenheid wil inzetten voor het netwerk van GroeneKerken.”

 

René van de Kieft, directeur Maatschappij van Welstand: “Groene Kerken is een begrip geworden in kerkelijk Nederland als het gaat om geloofsgemeenschappen op weg te helpen in verduurzaming. Tegelijkertijd is er nog een groot potentieel aan te boren om kerken in bewustwording en bezieling verder te laten groeien. Tegen deze achtergrond is de komst van Carla Dik-Faber als nieuwe projectleider een prachtige samenloop. Zij leeft duurzaamheid en heeft een diep verlangen om de pracht en herstel van de Schepping te verbinden met geloof en het nemen van onze verantwoordelijkheid als christenen. Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat zij deze voortrekkersrol bij Groene Kerken op zich wil nemen en wij zijn vol vertrouwen dat haar haar compassie en gedrevenheid verschil gaat maken voor de ontwikkeling van Groene Kerken.”

 

Over GroeneKerken

GroeneKerken is het duurzame platform voor kerken waarvan, sinds de start in 2012, al meer dan 350 geloofsgemeenschappen deel zijn geworden. GroeneKerken is een gezamenlijk initiatief van Kerk in Actie en Maatschappij van Welstand.

 

Deel dit artikel

Gerelateerd

Waarom GroeneKerken aanwezig is bij de A12 steundemonstratie op 27 mei

Meer lezen

Webinar 27 januari: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Meer lezen

Webinar Grond – ism VKB

Meer lezen

Groen geloven, Inspiratiemiddag – A’dam

Meer lezen

Op het spel – Muziektheatervoorstelling Groningen

Meer lezen

Inspiratiedag over het rentmeesterschap van de toekomst.

Meer lezen