Zoek
Sluit dit zoekvak.

België, Ierland en Oostenrijk nemen geen verantwoordelijkheid op de COP20 in Lima.

België, Ierland en Oostenrijk nemen geen verantwoordelijkheid op de COP20 in Lima.

De jongeren van de Lutherse Wereld Federatie volgen de klimaatconferentie op de voet! Ze lieten ons het volgende weten:

 

Op 1 december ging er een persbericht uit vanuit Lima met de verontrustende mededeling dat drie Europese lidstaten zich van hun verantwoordelijkheden kwijten. Helaas zit daar ook ons buurland bij. 

Het bericht geschreven door Bruno Nicostrate is slechts een van de verslagen die melden dat België, Ierland en Oostenrijk geen financiële bijdrage hebben geleverd. Het Groene Klimaat Fonds oftewel Green Climate Fund dient ervoor om te worden verdeeld tussen de landen waar niet genoeg middelen beschikbaar zijn in het geval van een natuurramp, om de CO2 uitstoot te verminderen en veranderingen toe te passen om klimaatverandering tegen te gaan. Alle landen met relatief meer welvaart worden geacht om aan dit fonds geld te doneren zoals het ook ooit is afgesproken.

 

“De landen die het Groene Klimaat Fonds steunen proberen samen tot een overeenkomst te komen. Al is het duidelijk dat de bedragen nog lang niet genoeg zijn en dat het geld soms ten onrechte is weggenomen van bestaande fondsen voor ontwikkelingshulp. Alle landen moeten hun verantwoordelijkheid nemen, maar vooral de landen die nog niet hebben bijgedragen aan het fonds.” Aldus Petter Lydén, Beleidsadviseur bij Diakonia en lid van Aprodev.

 

image

Deel dit artikel

Gerelateerd

Waarom GroeneKerken aanwezig is bij de A12 steundemonstratie op 27 mei

Meer lezen

Webinar 27 januari: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Meer lezen

Klimaatmars 31 mei en afwegingen

Meer lezen

Morgensterkerk Den Haag | Gijsbert Pellikaan

Meer lezen

Interview | Dirk de Bree

Meer lezen

Webinar Grond – ism VKB

Meer lezen