Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 jaar GroeneKerken: Vrijzinnig groen

10 jaar GroeneKerken: Vrijzinnig groen

Dit jaar bestaat GroeneKerken 10 jaar!

325 geloofsgemeenschappen sloten zich in die jaren aan bij ons netwerk van groene kerken. Allemaal werken ze aan duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van hun eigen gemeenschap.

Ter ere van ons 10-jarig bestaan delen we komende maanden een aantal mooie verhalen van kerken en kerkstromingen. Verhalen over de rol van kerken als het gaat om duurzaam leven. Verhalen over wat kerken gedaan hebben om te vergroenen.

Afgelopen week verscheen het verhaal ‘Vrijzinnig groen’ in Doopsgezind NL. Je leest daarin hoe er bij de doopsgezinden aandacht is voor duurzaamheid:

  • Zo vertelt Waldemar Epp van Doopsgezind WereldWerk hoe zij begonnen met het berekenen van hun eigen ecologische voetafdruk.
  • Voorganger Jeanette den Ouden en bestuursvoorzitter Jan Joost Kessler van de Arboretumkerk uit Wageningen vertellen welke groene activiteiten ze allemaal organiseren. En om ook de mensen die sceptisch zijn aan te spreken, kiezen ze daarnaast voor een filosofische insteek: ‘Het gaat om de schoonheid van de natuur, beleving, stilte, rust. De achterliggende gedachte is dat wanneer mensen de schoonheid van de natuur beleven en de resonantie ermee voelen, zij vanzelf hun gedrag gaan aanpassen.’

Lees het hele artikel: Vrijzinnig groen

 

Doopsgezind NL

Deel dit artikel

Gerelateerd

Waarom GroeneKerken aanwezig is bij de A12 steundemonstratie op 27 mei

Meer lezen

Webinar 27 januari: (Wan)hoop voor de toekomst – Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat

Meer lezen

‘Klimaatketting’ langs de kust

Meer lezen

Reizende expositie ‘Heel de Aarde’

Meer lezen

Orchideeën feest!

Meer lezen

Open brief aan Europese politici: kies voor écht rechtvaardig klimaatbeleid

Meer lezen